Basisprincipes van auto-onderhoud

Voertuigonderhoud is een essentieel onderdeel van de verkeersveiligheid. Het kan mechanische storingen voorkomen en tijd en geld besparen. Bovendien kan het de levensduur van uw auto verlengen.

De eerste stap in auto-onderhoud is het door de fabrikant aanbevolen onderhoudsschema te kennen. Dit staat in de handleiding van uw auto. Of u nu van plan bent het werk zelf te doen of uw auto naar een monteur te brengen, het is belangrijk om de aanbevolen procedures te volgen.

Als uw auto minder dan drie jaar oud is, moet u uw accu en motorolie ten minste eenmaal per jaar laten controleren. Oudere auto’s vereisen meer controle.

Andere veel voorkomende problemen bij auto-onderhoud zijn water en strooizout. Beide kunnen ertoe leiden dat verschillende onderdelen van uw auto slijten, waardoor de kans op mechanische storingen toeneemt.

De bandenspanning kan ook een probleem zijn. Een band met te weinig lucht is een onveilige rijtoestand. Controleer uit voorzorg minstens één keer per maand de bandenspanning.

Uw ruitenwisserbladen moeten om de zes maanden worden vervangen. U kunt ze kopen bij een plaatselijke winkel voor auto-onderdelen.

Als uw koplampen niet werken, moet u ze vervangen. Kapotte of doorgebrande zekeringen kunnen een veiligheidsrisico vormen. Als uw achterlichten niet branden, moet u ze laten repareren.

Banden kunnen zes tot tien jaar meegaan. Als ze niet goed gebalanceerd zijn, kunnen ze ongelijkmatig slijten. Het rouleren van uw banden kan hun levensduur verlengen.

Een oliefilter is een ander essentieel onderdeel van de motor. Bougies van goede kwaliteit kunnen tot 100.000 km meegaan.