Olie verversen van een auto

Zelf uw olie verversen is een gemakkelijke manier om uw auto optimaal te laten rijden. Het bespaart u ook geld op de lange termijn, want olie verversen is een relatief goedkope reparatie.

Er zijn een paar stappen bij het verversen van uw eigen olie, en u hebt een trechter, een peilstok, een oliepan en een dopsleutel nodig. Deze items zijn nodig, ongeacht het merk en model van uw voertuig.

De olie is het levensbloed van uw motor. Het zorgt voor smering om uw bewegende delen te beschermen tegen vastlopen, en voorkomt metaal-op-metaal borstelen. Olie houdt uw voertuig ook soepel draaiende door oververhitting te voorkomen.

Er zijn verschillende motoroliƫn op de markt, en u moet er een kiezen die geschikt is voor uw voertuig. Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder uw rijomstandigheden en de leeftijd van uw voertuig.

Het gebruik van de juiste olie zal helpen voorkomen dat uw auto roest, verbrandt of lekt, en zal de benzinekilometers verhogen. Als u uw olie al een tijdje niet hebt ververst, is het waarschijnlijk tijd.

Naast het voor de hand liggende, wilt u uw oliepeil ten minste eenmaal per maand controleren. Veel autofabrikanten raden dit aan om uw motor optimaal te laten draaien.

Sommige auto’s hebben ingebouwde onderhoudsmeldingen die u laten weten wanneer het tijd is om uw olie te vervangen. Andere gebruiken een elektronische oliemonitor om u te vertellen wanneer het tijd is.